tirsdag 6. desember 2016

IT-fag ved NTNU har en egen blogg du kan følge


Dette er en blogg de som interesserer seg for sosiale medier kan ha utbytte av å følge. 

Legg den til din RSS-feed og du vil motta høykvalitets kunnskap, helt gratis. 


.
.
.

.

Litt info om hvem som står bak denne bloggen

NTNU «Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet» har hovedansvaret for den høyere teknologiutdanningen i Norge og er landets fremste institusjon for utdanning av ingeniører.  De ansatte ved Institutt for informatikk og e-læring driver en blogg som heter "itfag". Bloggen handler om IKT, teknologi, læring og forskningsarbeid. Redaktør er Svend Andreas Horgen, studieleder for itfag.hist.no 


Hva godt kan denne bloggen tilby deg?

Blogg.itfag.no er en uformell, viktig læringsarena bestående av faglige, høykvalitets blogginnlegg. Den er aktuell for alle som er interessert i teknologi, data, web, trender. Det deles programmeringstips, tester iPad-apps, reflekterer rundt erfaringer fra Android-utvikling, studievaner, forskningsarbeid og liknende. Det legges ut faglig vanskelig utfordringer, og deretter forslag til løsning. Ved å følge denne bloggen kan du lære ting du kanskje ellers ikke ville lært, og du kan også bidra med innspill og din kunnskap. Den er en støtte både for studenter og for andre med lærelyst om de aktuelle temaene. 


Litt om blogg.itfag.no

Institutt for informatikk og e-læring ved NTNU tilbyr 55 datafag over Internett. Bloggen er laget av de ansatte ved fakultetet i 2010. Den har 223 blogginnlegg. Leserne oppmuntres til å komme med spørsmål og tilbakemeldinger på innleggene og bloggeier ser ut til å besvare disse grundig. Bloggen publiserer også egne videoer som forklarer de aktuelle tema. Leserne er både studenter og andre som er interesserte i IT-tema. Ved å følge den blir du både oppdatert på hvilke fag som tilbys fra fakultetet samt du får inngående informasjon om de faglige it-tema. 

Og for oss som er ekstra interessert i sosiale medier, så kan taggen sosiale medier føre deg rett til de mest aktuelle innleggene. 


Faglig eller personlig?Svend Andreas Horgen, studieprogram-leder for Informasjons-behandling ved NTNU, er redaktør for bloggen. Han skriver i en personlig tone og bruker gjerne ordet "jeg" i innleggene. Han henvender seg direkte til leserne og stiller de spørsmål underveis for å lage egne refleksjoner til leserne. Han fremstår entusiastisk og oppriktig interessert i de tema som deles. Blogginnleggene er ofte lange da de forklarer de ulike tema inngående samt suppleres med videoer, linker og bilder. Han svarer også på innleggene og det er tydelig at disse bidrar til refleksjoner til bloggeier slik at tema justeres noe etter hva leserne ønsker. Bloggen har en høy rolle for "itfag"s rolle i sosiale media. Innlegg linkes opp til fagene som tilbys ved fakultetet samt det står fast link til fagene på sidelinjen. Slik sett er stemmer bloggens tittel "itfag" meget godt overens med bloggens innhold. Det er også lett å finne frem til de ulike tema på bloggen ved hjelp av redaktørens forslag til tagger i sidelinjen. 

Bloggen er en faglig ressurs for enhver som ønsker godt formidlet kunnskap med tema aktuell for de it-fag som tilbys ved NTNU. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på om du kan gi en tilbakemelding! :) Positiv som negativ. Alle kan kommentere og kommentarer besvares daglig.

Mvh NTNU-studenten bak nettsiden.