fredag 9. desember 2016

RSS - Enkelt og nyttig for alle

RSS er selvvalgt og forvalgt "nyhetsformidling"

RSS en ordning der en nettleser på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra Internett fortløpende og automatisk. De fleste nettsteder tilbyr RSS-link. Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det nettbaserte RSS-lesere, som Bloglines.


Kilde: wikipedia


RSS for relasjonsbygging og PLE (personlig læringsmiljø)

RSS gjør det lett å følge med på hva andre aktører (for eksempel bloggere) skriver om faglige ting som er relevant for din virksomhet. Dermed blir RSS et viktig verktøy for relasjonsbygging. 

Her er en veiledning fra skatteetaten om hvordan sette opp RSS

1. Har du nettlesere som Internet Explorer 7.0 (eller nyere), Opera eller Firefox, trenger du ikke egne spesialprogram for å lese RSS.  Du kan også laste ned en egen RSS-leser:

2. Velg siden du ønsker å abonnere på. 

3. Velg å abonnere. Har du egen nyhetsleser, så kopierer og legger du inn lenkene til sidene du ønsker varsel på i nyhetsleseren.


Her er en instruksjonsvideo om hvordan sette opp RSS
Tips om tjenesten FEEDLY

Du kan gjerne benytte tjensten FEEDLY som RSS-tjeneste. Den er enkel å sette opp og finnes både i nettleser og som app. Her får du en anvisning for hvordan følge et nettsteds nyhetsoppdatering. 

Når du ønsker å legge til innhold er dette meget enkelt. Du skriver inn adressen til nettstedet du ønsker å følge. I dette eksempelet er bloggen til itfag ved NTNU. 

Deretter får du valget om du ønsker å starte å følge nettstedet. (follow)

Du har så valget om å legge nyhetsstrømmen fra dette nettstedet inn i en av dine selvlagde kategorier, eller du kan legge nettstedet inn i en ny kolleksjon. 

Når du i appen ser på selve nettstedet får du raskt en oversikt på dets mest populære innlegg

Lykke til!  RSS er enkelt og veldig nyttig for å holde deg oppdatert på akkurat de nyheter du vet du ønsker å motta. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på om du kan gi en tilbakemelding! :) Positiv som negativ. Alle kan kommentere og kommentarer besvares daglig.

Mvh NTNU-studenten bak nettsiden.